För en enad ungdomsgeneration

Jag fick precis ett piratmail angående en artikel på svenska dagbladet som sätter Piratpartiets frågor i fokus. De uppmanar oss till att gå in och visa gammelmedia hur viktiga vi är och hur stor makt vi har som en enhet. Detta är ett fenomen som i omvärlden börjar bli ganska så känt. Twitter är en tjänst som bevisat detta gång på gång när företag har gått med på att ge en dollar per tweet till diverse naturkatastrofers räddningsuppdrag. Flera miljoner dollar har samlats in.

Internet är viktigt. Vi har växt upp med internet på samma sätt som äldre generationer har växt upp med böcker och tidningar. Att blockera ut delar av internet är som att censurera delar ur en tidning. Det kanske börjar med snuskiga serier men slutar med att de viktiga, kritiska och ärliga delarna censureras.

Vi vill ha internet. Att låta internet censureras är för mig någonting ofattbart. Att censurera internet skulle skicka oss fem hundra år bakåt i vårt samhälles utveckling.

Låt inte våra politiker censurera internet för att de inte inser dess sanna vikt. Låt inte våra politiker falla för trycket. Låt inte Sverige falla tillbaka till 1500 talet.

Annonser
Det här inlägget postades i Nu. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s